Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Alte restricții în Veneția. Ce nu au voie să facă turiștii

2 iun. 18:30   Externe
3066 0

Noi reguli, prin care sînt interzise difuzoarele şi se limitează dimensiunea grupurilor de turişti la 25 de persoane, au intrat în vigoare la Veneţia.

Măsurile au fost introduse pentru a se limita impactul turismului excesiv asupra oraşului italian, spun oficialii locali. Canalele din zona istorică a Veneţiei fac din acest oraş unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa.

Veneţia a introdus o taxă de intrare zilnică de 5 euro la începutul acestui an, după ce iniţial a interzis navelor de croazieră să acosteze în 2021, notează Noi.md cu referire la hotnews.ro.

Turismul excesiv este considerat ca fiind una dintre cele mai urgente probleme pentru Veneţia, care are o populaţie de aproximativ 250.000 de oameni şi a avut peste 13 milioane de vizitatori în 2019.

Modificările aduse regulilor privind turismul vin după ce experţii Unesco au avertizat anul trecut că Veneţia ar putea fi adăugată pe lista siturilor din patrimoniul mondial aflate în pericol, deoarece impactul schimbărilor climatice şi turismul de masă ameninţă să provoace schimbări ireversibile.

1
3
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав