COVID-19 în MOLDOVA

Alpiniștii au evaluat concluziile Procuraturii Generale privind incendiul cu grupul Dyatlov

Alpiniștii au evaluat concluziile Procuraturii Generale privind incendiul cu grupul Dyatlov

Procuratura Generală a concluzionat faptul cauzei incendiului de la trecătoarea Dyatlov, în 1959. Aceasta, după părerea lor a fost provocată de o avalanșă de zăpadă, precum și vizibilitate scăzută din cauza căror alpiniştii nu au putut să-şi găsească cortul, pare a fi "aproape singura explicație logică" a celor întîmplate, a declarat într-o conversație cu RBC antrenorul școlii centrale de instructori de alpinism Denis Kiseliov.

"Avalanșa este cea mai probabilă aliniere a ceea ce sa întîmplat", a spus Kiseliov.

Kiseliov a menționat că grupul Dyatlov a făcut o greșeală, hotărînd să se oprească pe o pantă avalanșă. "Cînd avalanșa a coborît, deja le-a mers că nu erau blocați în cort fără posibilitatea de a ieși", a subliniat el.


Alexander Gofstein, salvator onorat al Rusiei, a fost de acord cu teoria inițială a morții grupului, probabil, creată de o avalanșă, dar a indicat că versiunea Procuraturii Generale nu pare a fi definitivă și fiabilă.

Grupul cu nouă turiști, condus de Igor Dyatlov, a murit în februarie 1959, la Nordul Ural, lîngă Muntele Holatchahl la înălțimea 905 m. Toți turiștii erau schiori ai Institutului Politehnic Ural din Sverdlovsk (acum Ekaterinburg).

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load