TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Aliyev a anunțat că a discutat cu Putin despre fragmentele rachetelor Iskander din Karabah

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat că a discutat cu liderul rus Vladimir Putin informația despre descoperirea fragmentelor de rachete Iskander-M în Nagorno-Karabah. Despre acest lucru a anunțat Interfax.

"La 1 aprilie am avut o disuție telefonică cu omologul meu rus Vladimir Putin", a declarat Aliyev în cadrul unei conferințe.
Potrivit acestuia, de obicei, părțile oferă informații convenite despre astfel de discuții. "Dar eu nu ascund nimic de poporul azer și cred că poporul azer trebuie să știe totul. Am discutat această problemă", a spus Aliyev.

El a adăugat că Ministerul Apărării din Azerbaidjan a trimis o scrisoare oficială departamentului militar rus cu fotografii și dovezi, dar nu a primit deocamdată nici un răspuns.

Aliyev a numit declarațiile Armeniei despre utilizarea rachetelor Iskander drept ciudate. "Ba vorbesc despre rachete neexplodate, ba spun că acesta este un secret. Reiese că totuși au fost folosite. Avem suficiente informații, dar așteptăm o explicație oficială", a spus el.

La 2 aprilie, Baku a anunțat că în Nagorno-Karabah au fost găsite fragmente de rachete din sistemul rus de apărare antirachetă Iskander. În fotografii apar părți cu cozile rachetelor și fragmente cu marcaje în limba rusă. Ministerul rus al Apărării a declarat că în războiul din Karabah, rachete "Iskander" nu au fost folosite.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load