COVID-19 în MOLDOVA

Alexandr Lukașenko a numit principala problemă a Belarusului

Alexandr Lukașenko a numit principala problemă a Belarusului

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat, în cadrul unei ședințe la Minsk care este ,în opinia sa, principala problemă a republicii.

"Întotdeauna am spus și vreau să vă amintesc încă o dată că principala noastră sarcină, principala noastră problemă, îngrijorare este economia. Dacă există economie, va fi și orice altceva. Dacă nu există economie, atunci nu trebuie să sperăm nici la ideologie, nici la securitate, nici pe liniște în țară", a declarat șeful statului, transmite ria.ru

Potrivit lui Lukașenko, autoritățile au făcut multe lucruri în ultima perioadă, "pentru ca economia să funcționeze normal".


Președintele a adăugat că consultările interguvernamentale cu Rusia și înțelegerile atinse "dau un rezultat pozitiv" pentru economia belarusă.
Protestele în masă ale opoziției au început pe întreg teritoriul Belarusului pe 9 august, după alegerile prezidențiale, în care, potrivit CEC, a cîștigat pentru a șasea oară liderul în exercițiu, Alexandr Lukașenko, acumulînd 80,1% din voturi.

Opoziția consideră că la alegeri a cîștigat Svetlana Tihanovskaia, nu Lukașenko. În primele zile, acțiunile au fost suprimate de către forțele de ordine, iar împotriva protestatarilor care nu sînt de acord cu rezultatele alegerilor, au fost folosite gaze lacrimogene, tunuri de apă, grenade de lumină, gloanțe de cauciuc. Apoi, organele de drept au încetat să disperseze mitingurile prin aplicarea forțe. Potrivit datelor oficiale, în primele zile au fost reținute peste 6,7 mii de persoane, în urma revoltelor au avut de suferit sute de persoane, dintre care peste 120 de angajați ai organelor de drept. Autoritățile au anunțat moartea a trei protestatari.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load