X 

Alertă nocturnă la graniţă cu România. Autorităţile caută o posibilă dronă prăbuşită

30 sep. 10:26   Război în Ucraina
2079 0

O nouă alertă a avut loc în această noapte la graniță cu România. Oamenii din Galaţi, Tulcea şi Brăila n-au închis un ochi, după ce au primit un mesaj RO-Alert care anunţa posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian.

La scurt timp, unii localnici ar fi auzit aparate de zbor trecînd aproape de sol, dar şi o bubuitură. Autorităţile au pornit imediat căutările pentru a găsi o eventuală dronă prăbuşită, însă nu au momentan nici un indiciu în afară de mărturiile localnicilor care ar fi auzit explozia, scrie presa română.

Zeci de echipaje de poliţie, jandarmerie şi pompieri caută resturi de dronă pe cîmpul de la marginea Galaţiului, lîngă Cartierul Dimitrie Cantemir, după ce localnici ar fi auzit mai multe aparate de zbor trecînd foarte aproape de sol, dar şi o bubuitură.

„S-a primit o informaţie că ar fi căzut ceva, dar nu ştim exact ce şi cum. S-a măturat toată zona. Zona rămîne izolată pînă mîine dimineaţă. Mîine la 6 jumătate o să începem să căutăm iar. Cineva din Galaţi. A sunat la 112”, a declarat Sorin Claudiu Gavril, prefect de Galaţi.

Timp de 90 de minute, localnicii au fost sfătuiţi, prin mesajul RO-Alert, să-și păstreze calmul și să se adăpostească în beciuri, adăposturi de protecție civilă sau să rămînă în interiorul locuințelor, departe de geamuri sau pereți exteriori.


„În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina.

În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană și a notificat, începînd cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din Județele Tulcea și Galați.

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul galați. Ca urmare, forțe ale isu, poliției și poliției de frontieră au fost redirecționate către zonele din proximitatea municipiului galați unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv. la ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de aceste atacuri, rămînînd în contact permanent cu acestea", a comunicat Ministerul Apărării.

7
8
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?