COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Alertă în Filipine în urma erupţiei vulcanului Taal

Alertă în Filipine în urma erupţiei vulcanului Taal

Peste 162.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele din apropierea vulcanului filipinez Taal, care a intrat în activitate weekendul trecut, relatează dpa.

Specialiștii au avertizat sîmbătă că există în continuare ameninţarea unei erupţii de mare amploare în pofida unei aparente acalmii la suprafaţă.

Numărul persoanelor evacuate a crescut după ce poliţia şi-a intensificat acţiunile de patrulare pentru a goli oraşele aflate în pericol pe o rază de 14 kilometri în jurul vulcanului Taal, în provincia Batangas, situată la 66 de km sud de Manila.

Institutul de Vulcanologie şi Seismologie din Filipine (Phivolcs) a anunţat că „emisii constante de abur şi explozii slabe” au fost înregistrate în ultimele 24 de ore la Vulcanul Taal, care se află în mijlocul unui lac. Exploziile au generat „cenuşă care a ajuns la 50 pînă la 600 de metri înălţime”, a precizat el.


Directorul Phivolcs, Renato Solidum, a declarat că au fost înregistrate în continuare cutremure în zonă, ceea ce indică faptul că magma continuă să se ridice la suprafaţă.

„Ceea ce vedem la suprafaţă este diferit de ceea ce se întîmplă în interior”, a spus Solidum într-o conferinţă de presă.

„Încă vedem magma ridicîndu-se şi asta poate duce la o activitate mai periculoasă a vulcanului”, a mai spus el.

Vulcanul Taal, al doilea cel mai activ vulcan din Filipine, a erupt de 33 de ori din 1572. Cea mai recentă erupţie a acestui vulcan, care este foarte apreciat de turişti, datează din octombrie 1977, însă a dat semne de activitate între 2008 şi 2011, precum şi în 2019. În 1965, una dintre erupţiile sale a făcut aproximativ 200 de victime.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load