TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Alertă de Cod roșu în China: Risc de super-taifun în coasta estică

Alertă de Cod roșu în China: Risc de super-taifun în coasta estică

Autoritățile chineze au emis alertă de Cod roșu, în așteptarea super-taifunului Lekima, care face acum ravagii în Taiwan și se apropie de coasta estică.

Lekima este așteptată sîmbătă în provincia chineză Zhejiang, acesta fiind catalogat drept un taifun agresiv ale cărui curenți de aer înregistrează viteze chiar și de 190 de kilometri pe oră.

Forțe de intervenție au fost trimise în Zhejiang pentru a acorda sprijin populației, iar în Shanghai mii de oameni au fost avertizați că trebuie să evacueze zona. Alte două provincii sînt și ele în stare de alertă.


Cu toate acestea, Lekima nu este singurul taifun activ la moment în vestul Pacificului. Mai spre est, Krosa devastează Insulele Mariane de Nord și Guam. Acesta se deplasează spre nord-vest și ar putea lovi Japonia săptămîna viitoare, potrivit BBC.

Lekima, al nouălea taifun activ anul acesta, s-a transformat miercuri într-un super-taifun. În nordul Taiwanului, el a dus la anularea zborurilor, iar instituțiile și școlile au fost nevoite să se închidă.

Peste 40.000 de locuințe au rămas fără curent electric, iar calea ferată de mare viteză de pe insula a avut și ea de suferit, la nord de orașul Taichung.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load