COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Alegerile prezidențiale din Belarus ar putea s-ar putea încheia cu o revoluție de catifea

Alegerile prezidențiale din Belarus ar putea s-ar putea încheia cu o revoluție de catifea

Puțin mai mult de o săptămînă a rămas pînă la 9 august, atunci cînd în Belarus urmează să fie organizate alegerile prezidențiale.

În opinia numeroșilor experți acestea ar putea să se finalizează cu o revoluție de catifea colorată, în timpul căreia opoziția va încerca să-l demită pe Lukașenko. Situația în țară se agravează pe zi ce trece. Iar Lukașenko cu propriile mîini a pus paie pe foc, organizînd o provocare cu reținerea cetățenilor ruși. Fostul lider al Antimaidanului Odesa, specialist în revoluțiile de culoare, Anton Davidcenko, a relatat care ar fi scenariile probabile de evoluție a evenimentelor în Belarus, informează mk.ru.

În opinia lui, Președintele Republici Belarus va introduce trupele în Minsk cu o zi înainte de alegeri. Astfel, în ziua scrutinului el va putea să blocheze capitala Republicii Belarus și va reprima orice tentativă de organizare a acțiunilor de protest. Va fi introdusă interdicția de ieșire în stradă, populația va vota, iar apoi accesul în străzi va fi blocat. Aceste acțiuni vor avea un efect negativ asupra relațiilor cu Rusia. În Belarus va lua amploare isteria antirusească.


Potrivit lui Anton Davidcenko, în prezent este pusă în acțiune varianta clasică a revoluției de catifea, drept premisă pentru care vor servi alegerile. Occidentul pregătește acțiuni de protest pentru data de 9 august, fără a avea ca obiectiv declanșarea imediată a revoluției. Aceste proteste vor fi un fel de Maidan în stare mocnită. Principala lovitură se preconizează pentru luna noiembrie, deoarece în noiembrie-decembrie se prevede semnarea unui set mare de documente privind integrarea Republicii Belarus și a FR.

În opinia lui, dacă acum nu se va reuși să se organizeze un Maidan mare, atunci acesta neapărat va avea loc în noiembrie. Dar deja cu alt pretext. Drept motiv va servi acordul cu FR.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load