Preşedintele stiri: 3021

Alec Baldwin, cercetat pentru tragedia de pe platoul de filmare

27 oct. 12:30   În lume
1107 0

Alec Baldwin, care a ucis-o accidental pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, va fi cercetat pentru această tragedie, dar nu în calitate de actor, ci pentru că el era și producătorul filmului, prin urmare era responsabil, alături de alți angajați, inclusiv de securitatea platoului de filmare, transmite Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Pe lîngă Baldwin, vor fi implicaţi în anchetă cinci producători, patru producători executivi, un producător de linie şi un coproducător.

Aceştia, ca şi asistentul de regie Dave Halls şi armuriera Hannah Gutierrez, ar putea răspunde unor acuzaţii chiar dacă nu se aflau pe platou în momentul accidentului.

Despăgubirile, care ar putea fi acoperite în parte de asigurător prin compania de producţie, Rust Movie Productions, s-ar putea ridica la „mai multe milioane” de dolari. „Cu siguranţă a fost neglijenţă pe platou”, a spus Adam Winkler, profesor la UCLA School of Law şi expert în legislaţia armelor. „Producătorii au obligaţia de a menţine siguranţa echipei. Au existat pericole evidente pe platou”.

Investigaţiile sînt în fază preliminară, potrivit procurorului Mary Carmack-Altwies din Santa Fe. Pe 21 octombrie, actorul Alec Baldwin, 63 de ani, a ucis-o cu un foc de armă tras dintr-un pistol de recuzită pe directoarea de imagine şi l-a rănit pe regizorul westernului „Rust”, care este filmat în această perioadă în statul american New Mexico.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X