X 
Arşiţa stiri: 179
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Să ne facem griji? Apele globale ar putea crește cu doi metri pînă în 2100

21 mai. 2019,, 20:00   Externe
2624 0

Oamenii de știință cred că, din cauza procesului tot mai accelerat de topire a gheții din Groenlanda și Antarctica, nivelurile globale ale mării ar putea să crească mult mai mult decît era preconizat.

Analizele anterioare arătau că apele globale ar urma să crească cu maxim un metru pînă în 2100.

Dar un nou studiu, bazat pe analizele făcute de experți la nivel global, arată că nivelul real poate fi aproximativ dublu față de această cifră. Acest lucru ar putea duce la strămutarea a sute de deplasarea a sute de milioane de oameni, scrie BBC News. Un raport al Grupului interguvernamental privind schimbările climatice (IPCC), publicat în 2013, arăta că încălzirea continuă a planetei, fără reduceri majore ale emisiilor, va face ca apele globale să crească cu 52- 98cm pînă în 2100.

Dar acum, experții în spun că acele cifre erau optimiste și că modelele utilizate în prezent pentru prezicerea gradului de topire a ghețarilor arată că nivelul apelor va fi mult mai mare. În opinia cercetătorilor, dacă emisiile continuă pe traiectoria actuală, atunci mările lumii ar fi foarte probabil să crească cu o valoare cuprinsă între 62 și 238 cm pînă în 2100.

Această situație ar urma să se înregistreze în cazul în care temperatura globală ar urma să crească cu 5° C – unul dintre cele mai grave scenarii pentru încălzirea globală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав