TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Al treilea lockdown în Marea Britanie: Angajații primesc 80% din salariu

Ministrul de Finanţe britanic Rishi Sunak a decis că va extinde măsura echivalentă cu şomajul tehnic pînă la finalul lunii septembrie, într-o decizie luată pentru a proteja milioane de oameni ale căror locuri de muncă au fost suspendate pînă la ridicare restricţiilor impuse pentru a stăvili răspîndirea virusului, potrivit Bloomberg.

În timp ce Marea Britanie a intrat în cel de-al treilea lockdown, guvernul va continua să plătească 80% din salariu pentru cei înscrişi în program, pînă la finalul lunii iunie, transmite Mediafax.ro.

Procentul plătit de guvern va începe să scadă în ultimele trei luni de program, în timp ce programul va fi flexibilizat pentru a include mai cetăţeni încadraţi în categoria liber profesionist.

„Este normal să continuăm să ajutăm businessurile şi cetăţenii pe parcursul lunilor complicate pe care le avem în faţă”, a declarat Rishi Sunak, marţi seară.

Paul Johnson de la Institutul pentru Studii Fiscale a declarat pentru Talk Radio că extinderea schemei de şomaj tehnic este „relativ generoasă”, însă a subliniat că această generozitate se reduce în ultimele luni, întrucît angajatorii trebuie să contribuie la plata şomajului tehnic începînd din a doua lună de vară.


„Cel mai important lucru acum este ca această schemă să se termine în septembrie, pentru că trebuie să începem să ne îndreptăm spre normalitate”, a declarat Johnson.

Astfel, guvernul plăteşte 80% din salariul angajatului pînă la finalul lunii iunie, cu un plafon de 2.500 de lire pe lună. Din luna iulie, angajatorii trebuie să plătească 10% din salariu, iar guvernul pune 70%, cu un plafon de 2.187,5 lire pe lună. Din august, proporţiile se schimbă la 20% pentru angajator şi 60% pentru guvern, plafonat la un total de 1.875 lire pe lună.

În ceea ce priveşte un liber profesionist, circa 600.000 de oameni din această categorie care nu s-au încadrat anul trecut se vor încadra anul acesta. Tot în privinţa acestora, va fi lansat un nou grant în luna aprilie.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load