Al cui serviciu special a lucrat atît de competent în dezvoltarea crizei politice din Austria?

Al cui serviciu special a lucrat atît de competent în dezvoltarea crizei politice din Austria?

Nu este clar nici pînă în prezent al cui serviciu de informații a lucrat atît de competent în dezvoltarea crizei politice din Austria, cauzată de videoclipul scandalos al vice-cancelarului Heinz-Christian Strache, însă acest lucru nu poate fi pus pe seama Rusiei și totul a fost făcut foarte elegant. 


Această opinie a fost exprimată de directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep, comentînd pe pagina sa de pe o rețea socială publicația "Măsurarea germană a scandalului austriac", transmite Noi.md.


"În același timp, încă nu este clar al cui serviciu secret de informațiea lucrat atît de competent. Acest lucru nu poate fi pus deloc pe seama Rusiei. Și mai este interesant faptul că puțini își pun această întrebare. Vă reamintesc că, încă la sfîrșitul lunii martie, mai multe servicii de informații europene (UK, nl) au întrerupt brusc schimbul de informații cu Austria. Iar acești oameni cum de știau? Cineva aici nu numai că nu este vizibil acum, dar va fi în continuare și auzit", a scris Valeriu Ostalep.


Trebuie remarcat faptul că, la 17 mai, cea mai mare mass-media germană Spiegel și Sueddeutshe Zeitung a publicat un video în care liderul Partidului Libertății din Austria și vice-cancelar al Austriei, Heinz-Christian Strache, discutînd cu niște interlocutori necunoscuți, a vorbit despre posibilitățile de cumpărare a unei părți a ziarului Kronen Zeitung de compania unui oligarh rus în schimbul sprijinului în alegeri și a unor posibile mecanisme de finanțare tenebră a partidului din surse străine. A doua zi, Strache și-a anunțat demisia. 


Subliniind scandalul din Austria, presa germană a căutat, mai presus de toate, să facă legătură cu populiștii de dreapta din Germania și cu perspectiva funcționării viitorului Parlament European, în care partidul "Europa Națiunilor" și-ar crește reprezentanța. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load