Criza energetică stiri: 800
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Ajutorul de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, blocat de un senator american

13 mai. 08:42   Război în Ucraina
1847

Statele Unite "nu ar trebui să arunce" și să lase fără supraveghere ajutorul acordat Ucrainei în valoare de 40 de miliarde de dolari, a declarat joi senatorul-republican american Rand Paul (din partea statului Kentucky), care a blocat votarea în regim accelerat privind alocarea acestor fonduri Kievului, scrie tass.

"Nu ar trebui să aruncați toate cele 40 de miliarde de dolari fără nicio supraveghere. Iar prezența unui inspector general special - am făcut acest lucru în Afganistan - nu a oprit toate delapidările, dar cel puțin i-a făcut pe escroci să se gîndească de două ori înainte de a fura bani", a spus parlamentarul, vorbind în Senatul Congresului.

"Am depus jurămîntul de credință față de Constituția SUA, nu față de un oarecare stat străin, indiferent cît de mult îl simpatizez, am depus jurămînt față de securitatea națională a Statelor Unite ale Americii", a adăugat Paul.
=
"Nu putem salva Ucraina condamnînd la distrugere economia SUA", a mai spus el. Potrivit senatorului, "americanii simt durerea [inflației], iar Congresul se pare că intenționează să agraveze această durere aruncînd și mai mulți bani pe ușă cît de repede poate". În plus, legiuitorul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la cheltuielile suplimentare de deficit necesare pentru proiectul de lege. Potrivit calculelor lui Paul, ajutorul total al SUA pentru Ucraina de la începutul anului trecut a depășit bugetul Departamentului de stat, ceea ce ar putea stimula și mai mult creșterea inflației. "Inflația nu apare de nicăieri", a spus el. "Ea are loc din contul cheltuielilor deficitare".

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав