Airbnb ar putea fi amendată cu peste 12,5 milioane de euro

Airbnb ar putea fi amendată cu peste 12,5 milioane de euro

Primăria Parisului dă în judecată Airbnb pentru publicarea a 1.000 de anunţuri de închiriere ilegale, litigiu care ar putea costa compania peste 12,5 milioane de euro, a declarat duminică primarul capitalei franceze, Anne Hidalgo, într-un interviu, transmite Reuters.


Potrivit legislaţiei franceze, proprietarii de locuinţe din Paris le pot da în chirie prin intermediul platformelor online, pe termen scurt, pentru o perioadă de pînă la 120 de zile pe an. Anunţurile trebuie să includă un număr de înregistrare pentru a dovedi că proprietăţile nu sînt închiriate pentru o perioadă mai îndelungată.


Autorităţile franceze au adoptat o lege, în 2018, potrivit căreia companii precum Airbnb pot fi amendate cu pînă la 12.500 de euro pentru postări ilegale. Primăria din Paris se va folosi de această prevedere în justiţie, a spus primarul Hidalgo publicaţiei Journal du Dimanche.


„Obiectivul este să punem capăt acestor închirieri ilegale, care au loc în unele cartiere pariziene”, a spus Hidalgo.


Mai multe oraşe din lume şi-au exprimat îngrijorarea că platforme de tipul Airbnb fac o concurenţă neloială hotelurilor şi pot transforma cartierele în zone sterline, destinate doar turiştilor.


Un purtător de cuvînt al Airbnb a spus că a adoptat măsuri pentru a ajuta utilizatorii din Paris ai site-ului companiei să respecte reglementările europene, dar a adăugat că regulile din Paris sînt „ineficiente, disproporţionate şi contrare reglementărilor europene”.


Franţa este a doua mare piaţă a Airbnb după Statele Unite. Parisul, unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume, este cea mai mare piaţă unică a companiei, cu aproximativ 65.000 de locuinţe înscrise.


Fondată în 2008 în San Francisco, Airbnb face legătura cu persoanele care doresc să îşi dea în chirie temporar, parţial sau total, locuinţele.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load