TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Aici oamenii trăiesc 100 de ani

Locuitorii unei regiuni a Chinei se pot laudă cu un adevărat record. Ei sînt printre oamenii care trăiesc cel mai mult pe Terra, în ciuda numeroaselor probleme și condiții vitrege pe care le-au întîmpinat de-a lungul vieții.

Insula Chengmai, aflată în provincia Hainan, are aproximativ 200 de locuitori cu vîrstă peste 100 de ani. Ei au avut de îndurat un viață dificilă de-a lungul timpului, fiind nevoiți să doarmă în spații înguste din beton, suferind în urmă foametei, a războiului civil și trăind cu doar cîțiva dolari pe zi, scrie news.com.au.

Populația acestei insule este de 560.000 de persoane, proporția celor cu vîrstă peste 100 de ani fiind astfel de-a dreptul uimitoare. Printre ei s-ar află cel puțin trei "supercentenari", adică persoane care au peste 110 ani. În lumea întreagă există doar cîțiva oameni cu vîrstă peste 110 ani. Alte țări în care oamenii trăiesc mult sînt Cuba, anumite insule ale Greciei și Japonia.

Specialiștii spun că locuitorii din aceste țări au în comun anumite caracteristici. Ei se concentrează asupra vieții de familie, fac activitate fizică și au o alimentație bazată pe plante.

Pe de altă parte, localnicii spun că alcoolul ar fi vital pentru o viață lungă. Xu Yuhe, în vîrstă de 104 ani, spune că bea în fiecare zi dintr-o băutură tare făcută din nuca de cocos. Sheng She, în vîrstă de 80 de ani, spune că alcoolul o face să simtă o anumită căldură și că îl bea în fiecare zi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load