X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Aflăm care este motivul comportamentului ciudat al tigrului care-i ţinea în spaimă pe grăniceri (VIDEO)

8 ian. 2019,, 01:06   Externe
4515 0

Un tigru siberian și-a făcut apariția într-o regiune din Extremul Orient Rus, de la granița cu China, și nu a plecat, cu toate că grănicerii au tras mai multe focuri de armă pentru a-l alunga.

Deși comportamentul lui este considerat neobișnuit de către specialiști, masculul s-a apropiat de zonele locuite de oameni pentru că era rănit.

Tikhon, un tigru siberian, a ajuns în zona unui punct de frontieră rus, situat la granița cu China, la sfîrșitul lunii decembrie. Felina nu s-a lăsat dusă nici după ce polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment pentru a o alunga. Tigrul și-ar fi trădat instinctele animalice și a venit într-o zonă locuită după ce a fost rănit.

În timp ce aștepta ajutorul oamenilor, sălbăticiunea a omorît și a mîncat doi cîini de pază. Deși polițiștii de frontieră au încercat să îl alunge, tigrul Tikhon a rămas în zonă timp de cinci zile.

Experții în natura sălbatică au catalogat acest comportament ca fiind unul „atipic”, mai ales că tigrul siberian, o specie pe cale de dispariție în Extremul Orient Rus, evită în mod normal contactul cu oamenii.

„A ajuns pe 29 decembrie la punctul de frontieră din apropierea Parcului Național al Leoparzilor și nu a dat de înțeles că vrea să plece„, notează The Siberian Times.

Directorul Centrului pentru Tigri Amur, Serghei Aramilev, i-a lăudat pe polițiștii de frontieră deoarece nu au împușcat animalul sălbatic. Prin acest comportament, tigrul a dovedit că, după o viață petrecută în sălbăticie, este „un animal care a venit să ceară ajutor” oamenilor, a precizat Aramilev Într-o înregistare video se poate vedea momentul în care pădurarii sedează felina uriașă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?