COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7829
Criza energetică stiri: 509

Afacerea de succes a unei familii din Rusia. Prin ce este unică

14 iun. 2021,, 21:30   În lume
1824 0

Un cuplu din Rusia a venit cu o idee de afacere turistică mai aparte - cabane în copaci. Casele au toate facilităţile de care au nevoie turiştii, băi şi bucătării, dar sînt la cîţiva metri deasupra solului, suspendate în mesteceni.

Cei doi tineri care au investit în afacerea “de la înălţime” spun că s-au inspirat din modelul unor business-uri similare, care funcţionează foarte bine în Europa şi au vrut să-l testeze şi ei.

Stanislav Zykov, antreprenor: “Aveam nevoie de o casă de oaspeți pentru prietenii noștri. Drept urmare, dacă tot avem un teren de un hectar, am decis să construim aici o casă de oaspeți. Cînd am luat decizia eram la birou şi mă gîndeam la diferite stiluri de arhitectură, încercam să găsesc ceva interesant. Și am văzut întîmplător o poză cu o casă în copac și m-am gîndit, de ce nu aș putea să construiesc ceva de genul?”

Aşa a apărut ideea cabanelor suspendate. Doar că spre deosebire de o căsuţă de joacă pentru copii, cum văzuse tînărul în fotografiile de pe internet, o astfel de construcţie are nevoie de un suport foarte solid.

Stanislav Zykov, antreprenor: “Aceasta este o adevărată clădire rezidențială. Ar fi fost o nebunie să o punem pur şi simplu într-un copac. Avem centrale pentru încălzire, conducte, bucătărie. Prin urmare, am avut nevoie să montăm şi cîţiva piloni de susţinere.”


Designul interior este unul tradiţional. Iar cei doi antreprenori spun că au încercat pe cît posibil să folosească foarte puţine elemente care să nu fie din lemn pentru a păstra cît mai mult din ideea de cabană forestieră. Chiar dacă totul duce mai degrabă cu gîndul la o pensiune de lux - cu terasă, dormitoare şi o sufragerie spaţioasă ce are chiar şi un şemineu. Au construit pînă acum două astfel de cabane şi au în plan să realizeze o a treia, care ar urma să fie uşor modernizată, dar cu un scop important: accesul trebuie să fie mult mai facil, pentru a putea primi şi persoane cu dizabilități.

Viktoriya Zykova, antreprenoare: “În primul rînd, aici vin tineri care vor să petreacă seri romantice sau familii cu copii. Iar ei ne spun că cei mici sînt foarte încîntaţi să stea în copaci. Avem oaspeți mai ales din Moscova, dar şi din alte orașe.”

Cabanele au primit pînă acum peste 150 de oaspeţi, iar cei doi tineri antreprenori speră ca odată cu relaxarea măsurilor restrictive impuse de pandemie, să cîştige tot mulţi fani.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X