Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

„Adunați în preajmă doar oameni pe care vreți să-i îmbrățișați” - 5 reguli de la Slava Polunin

23 ian. 2020,, 04:30   Externe
3711 0

Slava Polunin - om-sărbătoare, clovn și mim cu renume mondial, despre cum să ajungi la starea în care să vrei să zbori.

Slava Polunin este un clovn și mim cu renume mondial, un om-sărbătoare.

În 1968 a organizat teatrul de mimi „Лицедеи”, devenit popular în întreaga Uniune în anii ’80, precum și personajul său principal, Asiseai.
De atunci a trecut mai bine de jumătate de secol. În această perioadă, Veaceslav Polunin a creat cinci teatre, a pus în scenă 30 de spectacole, inclusiv „сНежное шоу”, care a avut un succes fenomenal în întreaga lume, a vizitat 48 de țări, a ieșit pe scenă de 7.000 de ori pentru a vedea oameni fericiți în fiecare seară.

El susține că a învățat „iubirea față de natură - în pădure; clounada - de la animale, bețivi, nebuni, copii, precum și în biblioteca teatrului; perseverență - de la mama sa; analiză - la institutul economic; succesul - din greșelile altora; răbdarea – de la timp; arta distractivă cu prietenii - în studioul de teatru; ceva despre orice - la institutul de cultură; pasiunea și tristețea – de la Rusia; să fie fericit astăzi și acum – de la India; arta de a trăi – de la Franța; să trăiască emoționat – de la nepoată.

Artistul al poporului Rusiei. Pentru show-ul „Живая радуга”, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii i-a acordat titlul de „Locuitor de onoare al Londrei”.


Vă propunem o rețetă de la Slava Polunin: cum să ajungi la starea în care să vrei să zbori (din prelegerea sa pentru proiectul „Vîrsta fericirii”).

1. Adunați în preajmă doar oamenii pe care vreți să-i îmbrățișați

„Cu cei pe care nu doriți să-i îmbrățișați, nu veți reuși nimic”, asigură Polunin. - Și în toate echipele mele erau doar cei fără de care nicicum nu pot.

2. Nu face ceea ce nu-ți place
- Am mers eu la Cirque du Soleil. Un loc bun, cel mai bun circ din lume, totul este perfect organizat. Dar nu pot. Șase luni a fost minunat. Pînă cînd am făcut, am creat, am repetam ... Iar apoi totul s-a transformat într-o mică fabrică, care trebuia pur și simplu să ofere un produs. Nu era interesant. Mă chinuiam, am început să merg pe la medici, am început să am depresie...
Apoi i-am rugat: dați-mi drumul, am contract pentru un an, nu mai pot. Mi s-a spus: găsește pe cineva în locul tău de calitate și te lăsăm. M-am repezit în stradă, am urcat într-un taxi și dintr-o dată s-a întîmplat un miracol. Acolo, șofer era Iura Medvedev. El a lucrat la Teatrul ”Taganka”, un mim minunat. A visat să devină clovn. Iar cu taxiul cîștiga ceva bani. Și i-am spus: „Iura, de mîine lucrezi ca clovn în Cirque du Soleil”. El, dacă nu era așezat, ar fi căzut de fericire! Pentru el era o muncă vis. Dar pentru mine să scap de acolo era o salvare.

3. Nu vorbi de rău

- Astfel de principiu este în echipa noastră. Acest lucru este interzis. Nu discutăm niciodată cine și ce a făcut rău. Spunem doar: „Cît de minunat ești, cît de grozav ai muncit astăzi!”. Oamenii trebuie să se inspire unul pe altul, uneori să mintă, dar să admire...

4. Nu luați un sandwich mai mare decît gura

- Fiecare om are o anumită putere. Și numai atunci cheltuirea acestor puteri creează o atmosferă fericită. Eu, de exemplu, știu clar că un artist nu poate lucra mai mult de opt săptămîni la rînd. De aceea a noua săptămînă din colectivul nostru este mereu de odihnă.

5. Transformă-ți viața într-o operă de artă

- Pînă la 50 de ani nu am avut casă. Iar apoi mă uit, soția mea a început să se întristeze...
Am înțeles, am nevoie de o casă! A început un proces lung. Am delimitat zece orașe din lume în care, după părerea mea, poți trăi fericit. În fiecare am trăit puțin și mi-am dat seama că cea mai bună opțiune este Parisul. Dar mie nu-mi place Parisul: acolo e o înghesuială. De aceea am măsurat o rază la o jumătate de oră distanță de la oraș (de altfel prietenii nu vor merge) și am început să caut. Mai mult, casa trebuia să fie cu moară. Așa mi-am imaginat-o. Și am găsit-o. Fiecare cameră din moara noastră galbenă are propriul nume și suflet. Mai există și grădini. Și în ele mi-am implicat imaginația. Voiam ca lunca să-și schimbe culoarea. Nici un grădinar nu s-a apucat de acest lucru... Dar eu am luat și am făcut. Și am o luncă mare cu un diametru de 50 de metri care la fiecare două săptămîni își schimbă culoarea: verde, galben, roșu, roz...

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?