X 
Criza energetică stiri: 1608
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

Adunarea Generală a ONU se întruneşte în sesiune de urgenţă

5 oct. 07:43   Război în Ucraina
1607 0

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi-a programat, începînd de lunea viitoare, o sesiune de urgenţă pentru a dezbate anexarea de către Rusia a patru regiuni din estul Ucrainei. O scrisoare privind decizia a fost trimisă tuturor celor 194 de state membre ale ONU, scrie digi24.ro.

Adunarea va vota o rezoluţie prin care condamnă acţiunile Rusiei, arată surse diplomatice ale dpa, citat de Agerpres. Nu este clar dacă votul va avea loc luni sau nu, avînd în vedere numărul mare de vorbitori prevăzut.

Vinerea trecută, Rusia a făcut uz de dreptul de veto în Consiliul de Securitate, unde are statut de membru permanent, pentru a bloca un proiect similar de rezoluţie. China, India, Brazilia şi Gabonul s-au abţinut.

Din Consiliu - cel mai puternic organ al ONU - fac parte 15 state, dintre care cinci sînt membre permanente (SUA, Rusia, China, Regatul Unit şi Franţa) iar zece primesc mandate nepermanente, prin rotaţie.

În Adunarea Generală se aşteaptă condamnarea cu o largă majoritate a Rusiei, însă rezultatul va fi raportat la două precedente: în martie, Adunarea a condamnat cu 141 de voturi invadarea Ucrainei de către forţele ruse, iar în 2014, după ce Rusia a anexat Crimeea, 100 de state membre au susţinut o rezoluţie care a insistat asupra integrităţii teritoriale a Ucrainei.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав