Adevărul despre prima regiune ”fără fus orar” din lume

Adevărul despre prima regiune ”fără fus orar” din lume

După ce a intrat în atenţia presei cu presupusa iniţiativă a unei insule de a deveni prima regiune fără fus orar din lume, Norvegia clarifică situaţia: campania a fost o strategie de marketing care a stârnit controverse.


Mai multe imagini găsiți în galeria foto din articol! Situată la nord de Cercul Polar, pe insula Sommaroy soarele nu apune vreme de 69 de zile în intervalul mai-iulie, bulversând ritmul agitat al vieţii cotidiene.


Cei circa 320 de locuitori ar fi lansat o campanie care vizează să transforme insula în prima regiune ″fără fus orar″⁣ din lume, pe perioada verii, cel puţin.


Potrivit iniţiativei, ceasurile de mână ar fi fost retrogradate la statutul de simboluri ale iubirii prinse pe balustrada podului de la intrarea în localitatea Sommaroy, la fel ca şi orele tradiţionale de începere a cursurilor şcolare sau a programului de lucru. ″Ora exactă″⁣ ar fi devenit o noţiune flexibilă.


Insolita iniţiativă a entuziasmat publicaţiile din lumea întreagă, inclusiv CNN sau The Guardian.  Există însă o problemă: în realitate, este vorba despre o strategie de marketing pentru a atrage turiştii în nordul Norvegiei.


Iniţiatorul acestui demers, compania Innovasjon Norge, a prezentat miercuri scuze pentru că a indus presa în eroare. “Publicitatea tradiţională nu mai este la fel de eficientă şi încercăm astfel noi modalităţi de promovare a Norvegiei”, a explicat compania.


În epoca ″fake news″⁣, metoda utilizată a enervat un număr mare de analişti. ”Ca Innovasjon Norge, companie deţinută de stat, să finanţeze şi să producă informaţii false este incredibil″⁣, a estimat Kristoffer Egeberg, editor la site-ul pentru verificarea informaţiilor www.faktisk.no. ″⁣Faptul că se mândresc cu acest lucru este pur şi simplu îngrozitor″⁣.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load