COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

Actorul Matthew McConaughey nu-şi prezintă, deocamdată, candidatura pentru funcţia de guvernator al Texasului

30 noi. 2021,, 03:00   În lume
1477 0

Actorul american Matthew McConaughey, cunoscut mai ales pentru rolul său în The Hangover (Marea mahmureală), a declarat - duminică - că nu intenţionează "pentru moment" să candideze la postul de guvernator al statului Texas, după mai multe luni de speculaţii despre posibila sa intrare în politică.

Perspectiva unei candidaturi a actorului, în vîrstă de 52 de ani, a entuziasmat unele cercuri de stînga care nu sînt de acord cu politica actualului guvernator republican Greg Abbot, a cărui lege extrem de restrictivă privind avorturile este contestată în prezent la Curtea Supremă a SUA.

"Ca puşti născut în micul oraş Uvalde (în Texas), nu mi-a trecut niciodată prin cap că s-ar putea ca într-o zi să iau în considerare deţinerea unei responsabilităţi politice", a afirmat Matthew McConaughey, deţinătorul unui Premiu Oscar pentru cel mai bun actor în 2014 pentru performanţa sa în "Dallas Buyers Club".

"Este o cale ce intimidează şi care inspiră, la care am de reflectat. Este de asemenea o cale pe care aleg să nu apuc pentru moment", a adăugat el într-un mesaj online.

Unele sondaje au anticipat că Matthew McConaughey s-ar putea descurca mult mai bine în faţa lui Greg Abbot decît candidatul democrat Beto O'Rourke, fost candidat la alegerile primare democrat în vedere prezidenţialelor.

Greg Abbott vizează un al treilea mandat la scrutinul prevăzut pentru noiembrie 2022. Termenul-limită de depunere a candidaturilor a fost stabilit pentru 13 decembrie.

La începutul lunii noiembrie, Matthew McConaughey a lăsat să se înţeleagă, într-un interviu acordat AFP de la reşedinţa sa din Austin, că ar putea lua în considerare depunerea candidaturii la funcţia de guvernator al statului Texas. "Este o cale posibilă", a spus el atunci.

Actorul s-a caracterizat ca un "centrist agresiv", adăugînd: "Nu pentru că e locul unui mare compromis, ci pentru că este locul unde trebuie să fii în raport cu stînga şi dreapta. Este o poziţie temerară, a celor care nu se supun înregimentărilor".

Într-o înregistrare video difuzată duminică, Matthew McConaughey susţine că felul în care percepe el statul şi politica naţională l-a învăţat că "noi avem probleme pe care trebuie să le rezolvăm, că viaţa noastră politică trebuie să aibă un nou obiectiv, că avem fracturi care nu se vindecă".

El s-a angajat să utilizeze mai degrabă timpul său pentru a susţine iniţiative şi fundaţii "care deschid căi oamenilor pentru a reuşi în viaţă".

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X