COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Acest stat european a reușit o performanță de invidiat

Acest stat european a reușit o performanță de invidiat

Un stat european a ajuns să atingă o performanță de invidiat pentru alte țări la capitolul siguranță în trafic. În 2019, în Norvegia nicio persoană cu vîrsta sub 16 ani nu și-a pierdut viața în urma accidentelor rutiere. Iar în capitala statului, un singur om a murit în accident anul trecut, arată statistica prezentată de autoritățile din Oslo.

Experții au enumerat cîteva măsuri care au făcut ca norvegienii să atingă acest rezultat. În anul 2002, Guvernul din Oslo a introdus „Vision Zero”, ca parte din programul lor de transport național pentru perioada 2018-2029. „Vision Zero” stă la baza tuturor demersurilor de siguranță în trafic luate în Norvegia și dorește să stabilească un sistem de transport sigur, în care să nu existe din cauza accidentelor rutiere decese sau persoane cu leziuni grave, scrie Agerpres.ro.

Printre măsurile luate de administrația orașului Oslo s-a aflat stabilirea de piste pentru bicivliști conectate între ele. Scopul lor este de a încuraja cetățenii să folosească bicicletele ca mijloc de transport, în detrimentul mașinilor.


„Vision Zero” este o abordare adoptată și de alte state membre ale Uniunii Europene. Printre acestea se află și Marea Britanie. Primarul Londrei își dorește ca 80% din călătoriile londoneze să fie car-free pînă în anul 2041.

Din păcate, țara noastră e departe de asemenea rezultate. În primele nouă luni ale anului 2019, în R. Moldova au fost înregistrate aproape 2 mii de accidente rutiere înregistrate 1 862 de accidente rutiere în urma cărora au decedat 185 de persoane, iar 2 194 au fost traumatizate.

Viteza sporită și șofatul în stare de ebrietate sînt cele mai frecvente încălcări comise de conducătorii auto care au provocat accidentele.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load