COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Accidentului aviatic de lîngă Harkov: Mărturiile singurului supraviețuitor

Singurul supraviețuitor al tragediei aviatice din Ucraina Veaceslav Zolocevski a relatat cum a reușit să scape din infern.

Potrivit presei ucrainene, studentul a fost vizitat sîmbătă de către președintele ucrainean Vladimir Zelenski și șeful administrației regionale Alexei Kucer.

Tînărul le-a povestit că nu a sărit din avion, cum a scris presa anterior, ci a părăsit avionul după impact, transmite publika.md.

”Noaptea, Veaceslav și-a revenit lîngă epava aeronavei AN-26, în care se aflau prietenii, colegii săi. Flăcări, avionul distrus, întuneric și cadavre peste tot. Unul dintre tineri ardea lîngă el și Slava a început să stingă flăcările. El a reușit să-i ofere încă o șansă unui student, care, din păcate, s-a stins din cauza arsurilor. Este un act de eroism pe cîmpul morții”, a scris Zelenskii pe pagina sa de Facebook.

La rîndul său, șeful administrației regionale Harkov Alexei Kucer a scris că nu l-a obosit prea mult cu întrebări pe tînăr.


”Tînărul ne-a povestit ce s-a întîmplat. Noi nu l-am asaltat cu întrebări, pur și simplu l-am întrebat cu ce putem să-l ajutăm. El a spus că totul s-a întîmplat ca într-un joc pe calculator și cînd și-a revenit, a văzut cum arde camaradul său. El practic, a stins flăcările de pe tînărul, care se afla în spital. Dar din păcate, a murit”, a spus Alexei Kucer.

Potrivit medicilor, Veaceslav Zolocevschi s-a ales cu o comoție cerebrală, iar viața lui se află în afara oricărui pericol.

Avionul, un AN-26, s-a prăbuşit vineri seara, în timpul unui zbor de antrenament, la doi kilometri de aeroportul militar Ciuguev, în apropiere de Harkov.

La bordul avionului se aflau 27 de persoane - şapte membri ai echipajului şi 20 de studenţi de la Universitatea Naţională ucraineană de Aviaţie de la Harkov.

Doi studenţi au supravieţuit catastrofei, însă unul dintre ei, care se afla într-o ”stare extrem de gravă”, a murit.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load