COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A vrut să fure un tablou de 6 milioane de dolari cu echipament de protecție contra Covid-19

A vrut să fure un tablou de 6 milioane de dolari cu echipament de protecție contra Covid-19

Un hoț a folosit un combinezon de protecție contra Covid-19. El ar fi încercat să fure un tablou în valoare de 6 milioane de dolari, dintr-un spital din Marea Britanie, scrie news.artnet.com.

Tabloul pictat de Basnky fusese donat chiar de artist, cu două zile înainte, pentru a ridica moralul cadrelor medicale de la spitalul din Southampton.

Tentativa de furt ar fi avut loc pe 8 mai, când o persoană în combinezon și cu o bormașină a fost observată în apropierea tabloului.


Personalul de pază a văzut comportamentul ciudat pe camerele de supraveghere. Presupusul hoț a fost dat afară din spital, iar poliția nu a fost contactată. Tentativa de furt a fost confirmată de un reprezentant al spitalului pentru The Sun.

Dacă tabloul, denumit ”Game Changer”, ar fi dispărut, Sistemul Național de Sănătate ar fi fost păgubit cu milioane de dolari. Insituția va scoate opera de artă la licitație pentru a strânge fonduri.

Una dintre operele lui Bansky a fost vîndută la licitație chiar și cu 12 milioane de dolari, dublu față de suma la care a fost estimat tabloul expus în spitalul britanic.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load