A stat pe nedrept 45 de ani în închisoare. Ce despăgubire va primi

A stat pe nedrept 45 de ani în închisoare. Ce despăgubire va primi

Un american care a petrecut 45 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu o comisese va primi 1,5 milioane de dolari drept despăgubire pentru eroarea judiciară suferită, au anunţat autorităţile statului Michigan, din nord-estul SUA.


Richard Phillips, un afro-american acum în vîrstă de 73 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă în 1972 pentru crimă de care s-a declarat mereu nevinovat.


Justiţia a fost însă convinsă de vinovăţia lui în urma unei mărturii ce s-a dovedit mincinoasă.


Phillips a fost eliberat în 2018 după intervenţia unui program al Universităţii din Michigan, Innocence Clinic, dedicat îndreptării erorilor judiciare.


Innocence Clinic afirmă că niciun alt condamnat pe nedrept în SUA nu a petrecut atît de mult timp în spatele gratiilor precum Richard Phillips.


După ce a ieşit din închisoare, Phillips a trăit din vînzarea de tablouri pe care le pictase în detenţie. Acestea s-au bucurat de un anumit succes, fiind achiziţionate la preţuri de mai multe mii de dolari.


După ce a aflat despre despăgubirea pe care o va primi, Phillips a declarat că îşi doreşte „să călătorească şi să se bucure de viaţă”.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load