COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 774 327 INFECTAȚI 290 043(+1018)   TRATAȚI 273 920     DECESE 6713(+18)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2925
Puterea stiri: 6649

A stat 16 ani la închisoare pentru crime pe care nu le-a comis

29 iun. 00:00   În lume
2599 3

Corey Quentin McCall a petrecut 16 ani după gratii pentru crimă. A fost condamnat pe viață, însă noi dovezi și mărturii ale oamenilor din comunitate au arătat că este nevinovat și Corey a fost eliberat vineri, 25 iunie, relatează MLive, o publicație din Michigan.

După ce a petrecut 16 ani în închisoare pentru trei crime pe care nu le-a comis, Corey Quentin McCall, acum în vîrstă de 39 de ani, spune că abia așteaptă recupereze timpul pierdut, alături de cei dragi. „Vreau doar mă bucur de familia mea și vreau să-mi adun gîndurile. Mă simt bine, dar a trecut mult timp. A fost greu și mă bucur că acum sînt aici”, le-a declarat McCall reporterilor, vineri, după ce a ieșit pe poarta închisorii Michigan Reformatory din Ionia.

S-a rugat, după gratii

În 2005, McCall a fost condamnat pentru participarea la o crimă într-o casă din Benton Harborm în care pătrunsese alături de alte trei persoane. O anchetă ulterioară de demonstrat nevinovăția lui McCall, iar condamnarea sa a fost, în cele din urmă, anulată.

„Timpul petrecut la închisoare pentru ceva ce nu ai făcut îți poate afecta psihicul. Trebuie să te reconstruiești pentru a reveni la realitate”, a spus el.


McCall a declarat că a petrecut zile întregi la închisoare rugîndu-se să nu o apuce pe căi greșite. A avut și un mesaj pentru cei închiși pe nedrept: „Să nu renunțe niciodată. Există întotdeauna speranță. Trebuie să te agăți de ea”.

McCall a vorbit cu ziariștii la Bertha Brock Park din Ionia, unde familia și prietenii îl așteptau cu pizza și baloane.

Logodnica lui, Regina Martin, a spus că au fost 16 ani lungi pentru ea, pentru el și pentru copiii lor.

„Fiul nostru va împlini 20 de ani în cîteva luni și a crescut fără el”, a spus Martin. „Și nu este singurul, sînt și ceilalți frați. Ei nu pot recupera acest timp. sîntem recunoscători însă că îl avem alături de noi de acum încolo”, a mai spus ea.

Cum s-a dovedit că e nevinovat

Deși nu s-a dovedit că McCall a tras în cele trei victime în 2005, a primit trei condamnări pe viață pentru complicitate. O altă victimă, care a supraviețuit, l-a identificat pe McCall drept unul dintre bărbații înarmați care au intrat în casă și au deschis focul, după ce i-ar fi văzut chipul timp de una-două secunde în timpul jafului, potrivit biroului procurorului general.

În apărarea sa, McCall a declarat că era la cumpărături în Walmart cînd a fost comisă crima. Angajații Walmart au declarat la proces nu este adevărat. Cu toate acestea, ancheta care a dus la exonerarea sa a scos la iveală bonurile care au arătat că, într-adevăr, el fusese acolo. De asemenea, au existat martori care nu au depus mărturie la proces, dar care au discutat ulterior cu anchetatorii și au oferit declarații ce au contribuit la exonerarea lui McCall.

„Nu mai poți să fii furios, trebuie să mergi mai departe”, a spus McCall referitor la faptul că a fost închis pe nedrept timp de 16 ani. Ancheta în acest caz a scos la iveală și numele potențialilor vinovați de crime.

Procurorul general din Michigan, Dana Nessel, a declarat că nimeni nu se poate face vinovat de condamnarea pe nedrept a lui McCall, deoarece dovezile care i-au demonstrat nevinovăția au fost descoperite ulterior. „Astăzi, sistemul de justiție a funcționat”, a afirmat aceasta.

Gentry Shelby, anchetatorul care s-a ocupat de caz, a declarat că printre dovezile din noua anchetă s-au numărat declarațiile oamenilor din comunitate, care anterior nu au vrut să se implice, din diverse motive. Dacă erau furnizate în 2005, informațiile ar fi putut să-l scape pe McCall de închisoare.

„Pentru ca aceste lucruri să nu se întîmple, comunitatea trebuie să spună ce s-a întîmplat. Trebuie să depășim această mentalitate, că dacă nu ne afectează pe noim nu trebuie să ne implicăm”, a spus Shelby.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽