AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 740
Preşedintele stiri: 3209

A murit cel mai vîrstnic supravieţuitor din Al Doilea Război Mondial

6 ian. 22:00   Război în Ucraina
2111 2

Lawrence Brooks, un veteran american în vîrstă de 112 ani, s-a stins din viaţă miercuri 5 ianuarie. Acesta era cel mai vîrstnic supravieţuitor din Al Doilea Război Mondial, fiind recreutat într-o perioadă în care segregarea militară încă funcţiona.

După cum scriu jurnaliştii americani de la site-ul NPR.org, Lawrence Brooks s-a născut în 1909, a mai avut încă 14 fraţi şi a crescut în Louisiana şi Mississippi. A fost recrutat în Armata S.U.A. cînd avea 31 de ani, la cîteva săptămîni după atacul de la Pearl Harbor, transmite adevarul.ro.

Lawrence Brooks a făcut parte din Batalionul 91 Afro-American, staţionat în Australia, Papua Noua Guinee şi Filipine.

Pînă în 1945, cînd a fost lăsat la vatră, Lawrence Brooks a fost şofer, valet şi bucătar pentru trei ofiţeri, doi locotenenţi şi un căpitan, ajutînd şi la construirea de drumuri şi poduri.

În interviurile date acum cîţiva ani pentru Muzeul Naţional al Celui De-al Doilea Război Mondial din S.U.A, Brooks declara că a fost uimit de nivelul de toleranţă al australienilor faţă de soldaţii de culoare, cum era şi cazul său.


După Al Doilea Război Mondial, Lawrence Brooks a lucrat timp de patru decenii ca operator pe un mosostivuitor.

Cunoscutul actor american Gary Sinise, care l-a cunoscut pe Lawrence Brooks, a postat un mesaj emoţionant pe pagina sa de Facebook. ”A murit un erou american. Lawrence Brooks, cel mai vîrstnic supravieţuitor din Al Doilea Război Mondial, s-a stins din viaţă la 112 ani. Dumnezeu să vă binecuvînteze. A fost o onoare să vă cunosc şi să vă întîlnesc”, a scris Gary Sinise.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав