X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

A început sezonul uraganelor din Atlantic. Furtuna Alberto se îndreaptă spre SUA

28 mai. 2018,, 15:01   Externe
3735 0

Mii de locuitori din statul american Florida şi-au evacuat locuinţele duminică de teama furtunii subtropicale Alberto care se îndreaptă spre nord prin Golful Mexic şi ar putea aduce inundaţii periculoase în statele de pe coasta sudică, potrivit prognozelor, informează Reuters.

La ora 8.00 pm ora locală (00.00 GMT), furtuna se afla la 165 de kilometri sud de oraşul Apalachicola, Florida, pe coasta Golfului Mexic, şi se estimează că va lovi luni zona de nord-vest a Floridei, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane.

View image on Twitter

Alberto, prima furtună din Atlantic a sezonului 2018, apărută cu mai multe zile înainte de debutul formal al sezonului uraganelor, în data de 1 iunie, a dezvoltat rafale de vînt de aproape 105 kilometri pe oră şi se aşteaptă să aducă precipitaţii de 30 de cm, afectînd zone din Mississippi pînă în vestul Georgiei, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane.

Furtuna se va deplasa apoi către Tennessee Valley unde marţi şi miercuri va aduce vînturi puternice şi ploi torenţiale. Fenomenul are loc în timpul weekendului dedicat sărbătorii Memorial Day şi ar putea perturba transporturile în timpul zilei de luni cînd multe persoane se întorc din minivacanţă.


Administraţia comitatului Franklin din Florida a emis un ordin obligatoriu de evacuare pentru locuitorii din insulele-barieră ale Golfului Mexic afectînd 4.200 de locuinţe, în timp ce în comitatul Taylor, în est, este in vigoare un ordin voluntar de evacuare care vizează zonele de coastă.

Guvernatorul de Florida Rick Scott, care a declarat stare de urgenţă sîmbătă în toate cele 67 de comitate, a declarat că Garda Naţională din Florida are 5.500 de membri gata să intervină dacă este nevoie.

”Dacă au fost emise ordine de evacuare în regiunea în care locuiţi, nu le ignoraţi”, a spus Scott pe Twitter.

O altă furtună a provocat inundaţii duminică în Ellicott City, Maryland, suburbie a oraşului Baltimore, transformînd Main Street într-un adevărat rîu. Nivelul apei a trecut de primul etaj al clădirilor, iar şuvoiul a luat cu sine maşini de pe stradă, potrivit imaginilor posturilor locale.

Guvernatorul Larry Hogan a declarat stare de urgenţă în zona, care era în proces de reconstrucţie după inundaţiile devastatoare de acum doi ani soldate cu doi morţi şi numeroase clădiri avariate.

Anul trecut, Statele Unite şi insulele Caraibe au fost lovite de mai multe uragane puternice care au devastat zone din Texas, Florida şi Puerto Rico, provocînd pagube de sute de miliarde de dolari, pene masive de curent şi distrugerea a sute de mii de construcţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав