COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost numit un nou pericol mortal pentru umanitate

A fost numit un nou pericol mortal pentru umanitate

Pînă în 2050, aproximativ 30 de mii de oameni vor muri din cauza malnutriției, cauzate de temperaturile înalte ale aerului.

La Universitatea Monash din Australia, oamenii de știință au prezis o nouă catastrofă globală pentru umanitate. Despre aceasta scrie EurekAlert.

Potrivit experților, încălzirea globală va provoca decese din cauza malnutriției. Oamenii de știință au analizat date de la aproximativ 80 la sută din populația braziliană despre spitalizare între 2000 și 2015. De asemenea, oamenii de știință au atras atenția asupra temperaturii medii zilnice.


S-a dovedit că, odată cu creșterea temperaturii aerului cu un singur grad în sezonul cald, numărul de spitalizări din cauza malnutriției crește cu 2,5%. Cel mai mult căldura mare afectează persoanele de peste 80 de ani și copiii de la cinci la 19 ani.

Este de aşteptat ca, în următorii ani, încălzirea globală să provoace o creștere a incidenței malnutriției. Temperaturile ridicate reduc pofta de mîncare, dorința de a găti mîncare, afectează digestia și agravează bolile stomacului.

Schimbările climatice vor împiedica accesul la alimente cu încă 3,2%, ceea ce va duce la moartea a 30 de mii de persoane din cauza malnutriției pînă în 2050.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load