Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

A fost numit scopul călătoriei lui Zelenski la Washington

21 dec. 2022,, 11:30   Război în Ucraina
1897 0

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a plecat la Washington pentru a cere autorităților americane să furnizeze Kievului arme cu rază mai lungă de acțiune capabile să respingă loviturile armatei rusă, relatează ediția Politico.

După cum notează ziarul, Zelenski va aduce în în Statele Unite una dintre cele mai mari solicitări de la începutul operațiunii militare ruse în Ucraina. „Kievul a abordat direct administrația Biden cu o solicitare pentru arme mai bune – arme despre care se spune că au potențialul de a duce la victorie”, scrie Politico.

Autorii articolului au numit sistemele de rachete tactice ale armatei ATACMS, precum și dronele Grey Eagle și Reaper, drept obiective ale delegației ucrainene la Washington. Se observă că Statele Unite nu sînt încă pregătite să le furnizeze Kievului: Casa Albă consideră că trimiterea de rachete cu rază lungă de acțiune ar putea provoca o agravare a conflictului.

În octombrie, a devenit cunoscut faptul că Statele Unite au refuzat să furnizeze Ucrainei rachete ATACMS care ar putea fi folosite de Kiev pentru a lovi regiunile rusești.

4
0
0
3
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?