Preşedintele stiri: 3022

A fost emisă avertizare de călătorie în mai multe țări

15 oct. 13:30   În lume
1429 0

Atenţie dacă aveţi drum prin Bulgaria! A fost emisă o avertizare de călătorie pentru această ţară, transmite Noi.md cu referire la protv.ro.

O parte însemnată a teritoriului bulgar va fi afectată de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare. Grecia a fost deja lovită de inundaţii. Pe unele străzi din Atena, apa le-a ajuns oamenilor pînă la brîu.

Nici Italia nu a scăpat de furia puhoaielor. Cele mai multe pagube s-au înregistrat în Sicilia.

Meteorologii bulgari au emis pentru vineri cod portocaliu de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, pentru mai multe regiuni din vestul ţării, inclusiv pentru capitala Sofia.

În Veliko Tîrnovo, Stara Zagora şi Ruse sînt aşteptate, de asemenea, ploi torenţiale pînă diseară, cel puţin.


Şi în Grecia sînt probleme. Toate serviciile de pompieri din Attica sînt în alertă de două zile. Ministerul Apărării Civile a făcut apel la cetățeni să rămînă, pe cît posibil, în case.

Mulţi dintre cei care s-au încumetat pe străzi au rămas blocaţi din cauza viiturii. Un autobuz abia dacă se mai vedea pe străzile Atenei.

Pasagerii s-au văzut nevoiţi să se ajute unii pe alţii pentru a ajunge într-un loc sigur. Şi în Salonic, oamenii au cerut ajutorul echipelor de intervenţie pentru a-i scoate din mijlocul puhoaielor.

Din cauza inundaţiilor, şcolile sînt închise în Attica, Evia și Halkidiki. Joi, o parte din elevi au dat un test de supravieţuire cînd au ieşit din instituţiile de învăţămînt înconjurate de ape.

Potrivit meteorologilor eleni, codul roşu de vreme rea este valabil pînă sîmbătă, cînd ploile puternice vor afecta în special zona de est a Greciei.

Furtunile au afectat şi Italia. Viiturile au lovit regiunea Siciliei, în special oraşul Palermo. Peste 50 de intervenţii au fost efectuate de pompieri în cazul șoferilor aflați în dificultate din cauza inundațiilor şi a alunecărilor de teren.

În unele zone, traficul este în continuare închis după ce partea carosabilă s-a surpat şi au apărut cratere imense.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X