COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A fost descoperită arma secretă a lui Trump

Președintele american Donald Trump, care a vorbit despre sistemele secrete ale armelor americane, despre care nimeni nu ar ști nimic, probabil se referea la focosul termonuclear de putere scăzută W76-2, scrie Popular Mechanics.

"Președintele se referea probabil la W76-2, un nou focos nuclear conceput pentru a fi instalat pe rachetele balistice ale Marinei Militare din SUA [UGM-133A] Trident d-5 lansate de pe submarine", notează publicația.

Popular Mechanics reamintește că marina americană are în prezent 12 submarine, fiecare avînd aproximativ 20 de rachete UGM-133A Trident D-5. Fiecare dintre aceste rachete balistice, potrivit datelor deschise, este capabilă să suporte 4-5 focoase W76 cu o capacitate de 100 kilotone.

După cum scrie lenta.ru. publicația menționează că un astfel de submarin american, situat în largul coastei Canadei, "poate lansa în vestul Rusiei pînă la 80-100 de focoase". Popular Mechanics admite că puterea W76-2, în comparație cu W76, este micșorată probabil pînă la 4-10 kilotone.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load