A fost descoperit secretul aparatului de zbor”Ohotnik”

A fost descoperit secretul aparatului de zbor”Ohotnik”

Drona rusească de vînătoare ”Ohotnik” a primt o stație radar modernă multifuncțională cu o matrice de antene active fazate, scrie ”Российская газета”.


La o astfel de concluzie au ajuns cei de la ziar analizînd una din fotografiile dronei, postate pe Twitter, raportează Noi.md.
În ianuarie a apărut prima fotografie a aparatului de zbor ”Ohotnik” 


În decembrie 2018, ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Alexei Krivoruchko, a anunțat că primul zbor al dronei ”Ohotnik” va avea loc în primăvara anului 2019.


În noiembrie 2018, Ohotnik a făcut prima cursă de-a lungul pistei de decolare-aterizare din Novosibirsk, atingând o viteză de 200 kilometri pe oră.


În iulie, drona a fost numită prototipul luptătorului rus de generația a șasea. În același timp, în SUA, invenția rusească a fost considerată o ficțiune.
În iunie 2018, ”Ohotnik” a fost lansat pentru prima oară pe cerul liber.


Informații despre crearea aparatului ”Ohotnik” au apărut în 2012. Atunci se susținea că companiile "Сухой" și "МиГ" duc o activitate de cercetare științifică asupra creării unei drone de vînătoare cu o greutate de pînă la 20 de tone. Construcția aparatului presupune echiparea după o schemă modulară care să permită modificarea sarcinii utile în funcție de tipul misiunii de luptă.


Viteza maximă a dronei este estimată la 1000 kilometri pe oră. Drona va fi înarmată pînă în 2020. Bugetul lucrărilor de proiectare este estimat la 1,6 miliarde de ruble.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load