COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A fost anunțată perioada în care bolnavii continuă să transmită COVID-19

O persoană infectată cu COVID-19 poate transmite virusul de la trei pînă la patru săptămîni de la începutul bolii.

Acest lucru a fost relatat pentru Izvestia de către virologul, cercetătorul șef al Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya Anatoli Altstein.

„Această perioadă este luată ca bază pentru măsurile antiepidemice” a spus el, menționînd că, în cazuri foarte rare, se întîmplă ca o persoană bolnavă să elimine virusul mult mai mult timp.

Potrivit lenta.ru, Altstein a menționat că, după recuperare, o persoană trebuie să respecte regulile antiepidemice comune tuturor, „deoarece cu siguranță nu se știe cum se va comporta sistemul imunitar”.

Șeful Rospotrebnadzor Anna Popova a spus mai devreme că, după COVID-19, virusul poate fi eliminat din corp de pînă la trei luni. În Rusia cea mai lungă perioadă de eliminare a virusului a durat 48 de zile. Ulterior, Serviciul a clarificat că după recuperarea pacientului, virusul detectat la el nu este activ și nu este periculos. Testele pozitive în astfel de cazuri indică o reacție a sistemului de testare la materialul genetic al infecției.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load