TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A fost acordat Premiul Nobel pentru Medicină

Adunarea Nobel de la Institutul Karolinska a decis să acorde Premiul Nobel pentru fiziologie sau medicină în 2020 lui Harvey J. Alter, Michael Houghton și Charles M. Rice „pentru descoperirea virusului hepatitei C”.

„Premiul Nobel din acest an este acordat a trei oameni de știință care au adus o contribuție decisivă în lupta împotriva hepatitei transmisibile din sînge, o problemă majoră de sănătate la nivel mondial care cauzează ciroză și cancer hepatic la oameni din întreaga lume”, se menționează în anunțul Comitetului Nobel.

Harvey J. Alter, Michael Houghton și Charles M. Rice au făcut descoperiri seminale care au dus la identificarea unui virus nou, virusul hepatitei C. Înainte de munca lor, descoperirea virusurilor hepatitei A și B fuseseră pași critici înainte, dar majoritatea cazurilor de hepatită transmisibilă din sînge au rămas inexplicabile. Descoperirea virusului hepatitei C a dezvăluit cauza celorlalte cazuri de hepatită cronică și a făcut posibile teste de sînge și noi medicamente care au salvat milioane de vieți, scrie zdg.md.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load