COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A existat în Rusia epidemie de coronavirus în noiembrie 2019?

Epidemia de coronavirus putea fi observată în Rusia încă în noiembrie 2019.

O astfel de concluzie se poate face în baza reportajelor de pe canalele centrale și regionale a televiziunii rusești din acea perioadă.

În special, Primul canal a anunțat un focar de pneumonie, înregistrate concomitent în mai multe regiuni, din cauza cărora au fost închise în carantină școlile din regiunile Vladimir, Samara și Orenburg, Rostov-pe-Don, Ulianovsk și Krasnoyarsk.

În reportajele Televiziunii Centrale s-a vorbit despre cum trebuie să se protejeze cetățenii de boală și ce trebuie să facă odată cu apariția primelor semne ale bolii.

Vă oferim atenție dumneavoastră un reportaj de la Primul canal.


Numărul persoanelor bolnave de pneumonie crește în întreaga țară. În Celiabinsk, școlile sînt închise în carantină.

Mai mulți astfel de pacienți sînt și în Rostov-pe-Don. Adesea, inflamația plămînilor se dezvoltă după gripă sau SARS. Dar nu numai virușii provoacă pneumonie. În sezonul rece, plămînii noștri devin mai receptivi și putem prinde din zbor orice infecție. Cu toate cestea, boala de multe ori este asimptomatică. Omul simte doar o ușoară stare de rău. Și nici măcar nu știe că în organism se dezvoltă un dezastru.

"Pneumonia, are lor o oprire a ventilației în această zonă a plămînului, dar al doilea punct, care este, de asemenea, foarte important - are loc întreruperea circulației sîngelui. Și acest lucru poate duce la faptul că aceasta va fi o etapă mai pronunțată a bolii și va fi mai greu de tratat", explică medicul general Daniel Popov.

Olga simțea slăbiciune, dar a continuat să meargă la muncă. Starea de sănătate se înrăutățea pe zi ce trecea, pînă cînd femeia a ajuns pe patul de spital.
"Acum înțeleg cît de periculos este comportamentul pe care l-am avut și cît de important este ca de starea sănătății să se ocupe specialiștii, pentru că trebuie corect să fie determinată doza antibioticelor", notează Olga Antipova.

Antibiotice după orar și fizioterapie. Medicii sînt siguri: Olga își va reveni rapid.

În cazurile avansate, boala este mai greu de oprit. Funcția plămînilor este afectată rapid, iar țesutul se transformă într-o mare cicatrice. Omul respiră, dar sîngele nu se oxigenează. Situația este critică. Pacientul intră imediat în terapie intensivă.

Puteți evita consecințele periculoase dacă solicitați asistență medicală la timp. Iar pentru a nu vă îmbolnăvi, puteți face un vaccin împotriva infecției de pneumococ, care duce de cele mai multe ori la inflamație.

Oricine se poate proteja de pneumonie, indiferent de vîrstă. Dar, în primul rînd, experții recomandă vaccinarea copiilor, acestea se află în grupul de risc. De o astfel de protecție au nevoie și pacienții cu imunitate slabă, boli cronice, precum și persoanele cu vîrsta de peste 65 de ani.

Unii nu au încredere în vaccinuri, iar la primul strănut alergă la farmacie după antibiotice. Dar înghițirea pastilelor la întîmplare este periculoasă pentru sănătate. Boala nu va dispărea, iar rezistența la medicamente va apărea. Noi și așa crescut deja superbacterii, care nu pot fi tratate, inclusiv cele care provoacă pneumonie. Medicii spun: mai bine nu riscați. Cumpărați antibioticele numai cu prescripție medicală și chiar dacă le luați deja, nu întrerupeți cursul tratamentului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load