COVID-19 în MOLDOVA

A doua zi cu niciun caz de infectare locală de coronavirus în China

A doua zi cu niciun caz de infectare locală de coronavirus în China

Pentru a doua zi consecutiv, China nu a raportat vineri nicio nouă contaminare de origine locală cu coronavirus, în timp ce numărul cazurilor importate a atins un record.

Îngrădirea pandemiei în ţara asiatică, unde virsul a fost detectat în decembrie, oferă o rază de speranţă multor ţări care în prezent depun eforturi pentru a opri răspîndirea COVID-19.

Numărul de decese în decurs de o zi s-a redus semnificativ în ultimele săptămîni în China: numai trei decese au fost anunţate vineri de Ministerul Sănătăţii, cel mai scăzut de la primele bilanţuri din ianuarie, transmite NOI.md cu referire la agerpres.ro.


De la debutul pandemiei, circa 81.000 de persoane au fost contaminate în ţara asiatică, unde în prezent mai sînt aproximativ 7.000 de bolnavi.

Noul coronavirus a fost detectat pentru prima dată la Wuhan (centrul Chinei) la sfîrşitul lui 2019.

Pentru a opri răspîndirea bolii, autorităţile au izolat oraşul şi provincia învecinată Hubei, cu peste 50 de milioane de locuitori. Restricţiile sînt ridicate treptat.

Principala îngrijorare a Chinei este în prezent să evite apariţia unui al doilea val epidemic pe teritoriul naţional odată cu persoanele contaminate care sosesc din străinătate.

Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri un record de 39 de cazuri importate, faţă de 34 cu o zi înainte, ridicînd totalul la 228.

În faţa acestui risc, mai multe oraşe şi provincii, printre care capitala Beijing, impun controale sanitare oricărei persoane venite dintr-o altă ţară, urmate de o carantină obligatorie de 14 zile în locuri special amenajate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load