X 
Criza energetică stiri: 1530
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3383

A devenit cunoscută data de pensionare a reginei Elisabeta II

2 noi. 2018,, 01:09   Război în Ucraina
2860 0

Regina britanică ar urma să renunţe la tron peste trei ani, atunci cînd va împlini 95 de ani, scrie Daily Mail.

Potrivit spuselor lui Robert Jobson, expert în chestiuni regale, regina ar fi început de pe acum să facă aranjamentele necesare pentru ca prinţul Charles să devină regent peste trei ani, cînd aceasta va împlini vîrsta de 95 de ani.

Decizia reginei de a abdica în favoarea fiului său înainte să moară are scopul de a „sprijini instituţia monarhică”. „În cazul în care regina va muri sau se va îmbolnăvi, doreşte să se asigure că moştenitorul său va fi pregătit să preia conducerea”, a declarat Jobson.

Conform spuselor acestuia, Charles va deveni regent începînd cu 2021 pînă la moartea reginei, cînd va fi încoronat rege.

Decizia de a-l numi pe fiul său regent nu are nicio legătură cu problema de sănătate a reginei. Monarhul se simte bine, experții cred că sînt șanse mari să ajungă vîrsta de 100 de ani, la fel ca mama sa.


Prinţul Charles a preluat în ultimii ani multe dintre îndatoririle reginei, în special vizitele acesteia în străinătate. De asemenea, prinţul lucrează 14 ore pe zi şi onorează mai mult de 600 de pe an.

În septembrie 2015 regina Elizabeta a II-a, care a urcat pe tron în anul 1952, la vîrsta de 25 de ani, într-o perioadă în care Marea Britanie nu îşi revenise încă după distrugerile, cauzate de cel de-Al Doilea Război Mondial, a intrat în istorie, devenind monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria Regatului Marii Britanii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав