COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 598  INFECTAȚI 428 934 (+5366)   TRATAȚI 376 491     DECESE 10 600(+16)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7869

A crescut puternic prețul petrolului după atacul Iranului asupra bazelor SUA

8 ian. 2020,, 13:14   În lume
1901 0

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) va răspunde la orice posibil deficit în aprovizionarea cu petrol, dar are totuşi unele „limite”, a declarat miercuri ministrul Energiei din Emiratele Arabe Unite, Suhail al-Mazrouei.

„Nu putem înlocui orice cantitate cu capacităţile de rezervă pe care le avem”, a declarat Suhail al-Mazrouei, la o conferinţă organizată la Abu Dhabi.

Cu toate acestea, Suhail al-Mazrouei a spus că nu se aşteaptă la o situaţie în care vor exista îngrijorări cu privire la un deficit de aprovizionare şi a adăugat că cererea este sănătoasă, iar stocurile mondiale de petrol sînt în apropierea mediei din ultimii cinci ani.

„Nu prognozăm un deficit de aprovizionare, exceptînd situaţia unei escaladări catastrofale, ceea ce nu credem că se va întîmpla”, a spus Suhail al-Mazrouei.

Prezent la aceeaşi conferinţă, secretarul general al OPEC, Mohammed Barkindo, a spus că facilităţile petroliere din Irak sînt în siguranţă, iar producţia de petrol a Irakului continuă.


„Este o mare uşurare că facilităţile continuă să fie în siguranţă în Irak, iar producţia continuă”, a spus Barkindo.

Cu toate acestea, într-un mesaj adresat preşedintelui SUA, Donald Trump, Barkindo a spus că OPEC nu poate să fie unicul responsabil pentru menţinerea stabilităţii pe piaţa petrolului.

Cotaţia barilului de petrol a crescut miercuri dimineaţa după atacurile ce au implicat 15 rachete lansate de Teheran asupra unor ţinte americane din Irak, ca represalii pentru atacul SUA cu dronă asupra unui comandant iranian. Atacurile iraniene au influenţat cotaţiile petrolului pe pieţele din Asia, ca urmare a îngrijorărilor cu privire la producţia şi stocurile de ţiţei. În jurul orei 01.30 GMT, barilul de ţiţei WTI a înregistrat o creştere de 3,46%, pînă la 64,87 dolari, iar barilul de ţiţei Brent s-a apreciat cu 3,66%, pînă la 70,77 dolari.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X