X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

A apărut o nouă metodă de înșelătorie pe Gmail

22 mai. 11:15   Externe
7723 0

În ultimii ani, numărul tentativelor de fraudă online a crescut semnificativ. Hackerii au găsit din ce în ce mai multe scheme pentru a obține accesul la datele personale, dar și cele bancare. Au apărut și numeroase mesaje, ori e-mailuri pe care multe persoane le primesc.

În Marea Britanie, o mulțime de persoane au primit niște email-uri false, dar cît se poate de credibile și au rămas fără bani în cont.

Acestea ajung deseori pe Gmail și sugerează că software-ul antivirus vital a expirat și că este nevoie de măsuri urgente pentru ca datele personale să rămînă în siguranță. Mesajele par că au fost trimise de către marca de încredere McAfee, notează Noi.md cu referire la evz.ro.

„Atenție la aceste e-mailuri FALSE ale McAfee. Dacă pe Gmail ai primit un mail în care pare că McAfee te invită să îți actualizezi abonamentul, verifică bine mesajul. O mulțime de tentative de fraudă au fost deja localizate, iar numărul victimelor este din ce în ce mai mare”, a declarat Action Fraud într-o postare pe X.

„Infractorii cibernetici țintesc persoanele fizice prin intermediul unor e-mailuri false care par a fi trimise de o companie stabilită și legitimă. Scopul lor este de a vă face să vă dezvăluiți informații private și sensibile, cum ar fi detaliile cardului de credit, data nașterii și multe altele”, se arată pe site-ul McAfee.


Pe Gmail și Yahoo este un sistem foarte bun de detectare a spam-ului. Cu toate astea, s-a întîmplat ca unele mesaje să nu fie văzute. Utilizatorii trebuie să fie foarte atenți la toate e-mailurile pe care le primesc.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?