TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

7,5 mii de persoane au semnat o petiţie pentru ca urșii koala să fie mutați în altă țară

7,5 mii de persoane au semnat o petiţie pentru ca urșii koala să fie mutați în altă țară

Mii de persoane au semnat o petiţie pentru ca urșii koala să fie mutați în Noua Zeelandă pentru salvarea acestei specii ameninţate de incendiile de vegetaţie din Australia, însă solicitarea a fost respinsă în mod direct de către autorităţile din Wellington, informează AFP, potrivit agerpres.

O asociaţie numită „Koala Relocation Society” declară că aceste marsupiale, care au pierit în număr mare din cauza incendiilor care mistuie zone întregi de pe continentul australian, ar putea găsi refugiu în Noua Zeelandă, o ţară cu aproape 30.000 de hectare de plante de eucalipt.


Solicitarea intervine în contextul în care, după un studiu, Chris Dickman, profesor la Universitatea din Sydney, a estimat, într-un comunicat dat publicităţii săptămîna trecută, că incendiile au provocat moartea a un miliard de animale – cifră care include mamifere, păsări şi reptile, dar nu şi insecte şi nevertebrate.

Luni la prînz, petiţia strînsese 7.500 de semnături, însă un purtător de cuvînt al premierului Jacinda Ardern a explicat la un post public de televiziune din Noua Zeelandă că obiectivul guvernului este de a oferi asistenţă autorităţilor australiene pentru ținerea sub control a acestor incendii, astfel încît koala „să rămînă în habitatul lor natural”.

Simon Eyre, responsabil ştiinţific la Grădina Zoologică din Wellington, a precizat la rîndul său că autorităţile australiene trebuie ajutate pentru a gestiona criza.

Citeşte şi: Vulcanul La Cumbre din Galapagos a intrat în erupţie

„Din punctul nostru de vedere, trebuie să ajutăm Australia şi nu este vorba doar de koala, ci şi de alte specii ameninţate de incendii”, a precizat el.

Orice introducere a unei specii într-un nou habitat poate prezenta riscuri grave pentru echilibrul speciilor care deja îl populează.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load