Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

5000 ruble pentru pașaport rusesc

2 aug. 2018,, 10:19   Externe
3542 2

În Rusia taxa de stat pentru perfectarea pașaportului străin va crește pînă la 5.000 de ruble. Legea respectivă va intra în vigoare la 3 august.

Planurile de majorare a taxei de stat pentru astfel de servicii precum eliberarea permiselor de conducere, certificatelor de înmatriculare a vehiculelor, pașapoartelor mijloacelor de transport, precum și a pașapoartelor străine de model nou sînt discutate încă din anul 2017.

În iulie 2018 Guvernul rus a luat decizia să sprijine proiectul Legii federale „Cu privire la modificarea articolelor 33328 și 33333” din Codul Fiscal al Federaţiei Ruse și articolul 1 din „Legea federală cu privire la modificările la capitolul 253” din partea a doua a Codului Fiscal al Federației Ruse. Necesitatea acestor măsuri este explicată prin faptul că „mărimea taxelor stabilite de ediția curentă a Codului Fiscal permit compensarea cheltuielilor bugetului federal pentru confecţionarea pașaportului străin cu suport electronic de date în proporţie de nu mai mult de 42% din costul real“.

În conformitate cu proiectul de lege, valoarea taxei de stat pentru emiterea unei noi generații de pașapoarte străine va fi mărită de la 3,5 mii pînă la 5 mii de ruble. Pentru copiii sub 14 ani, taxa de stat va crește de la 1,5 mii pînă la 2,5 mii de ruble. Totodată, taxa pentru documentele de tip vechi nu se va schimba pentru o perioadă de cinci ani, aceasta va constitui - 2000 de ruble.

Valoarea reală a documentelor poate fi însă mai mică: începînd cu luna ianuarie 2017 este oferită o reducere de 30% pentru perfectarea documentelor prin intermediul portalului serviciilor guvernamentale.


De asemenea, se vor modifica taxele pentru eliberarea de licențe naționale de conducere și înmatriculare a vehiculului: 3000 ruble pentru un permis de conducere de generaţie nouă cu bază de plastic și taxa de 1500 pentru certificatul de înmatriculare a vehiculului de generaţie nouă cu bază de plastic.

Pe data de 3 august, legea intră în vigoare, dar pînă în acest moment, pașaportul și alte documente pot fi perfectate în conformitate cu tarifele actuale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?