COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

355 de persoane de pe vasul de croazieră Diamond Princess sunt infectate cu coronavirus

355 de persoane de pe vasul de croazieră Diamond Princess sunt infectate cu coronavirus

Numărul cazurilor testate pozitiv cu noul coronavirus de pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină la Yokohama în apropiere de Tokyo, a urcat la 355, a informat duminică ministrul japonez al sănătăţii citat de AFP, scrie Agerpres.

"Pînă în prezent am efectuat teste unui număr de 1.219 persoane, iar 355 au rezultat pozitive", a declarat Katsunobu Kato în cadrul unei emisiuni matinale difuzat de postul NHK. Acest lucru înseamnă cu 70 mai multe cazuri, decît cele confirmare sîmbătă.

"Din totalul acestor persoane contagiate, 73 nu prezintă simptome", a precizat ministrul. Diamond Princess a ajuns în urmă cu o săptămînă în portul Yokohama, la sud-vest de Tokyo, transportînd circa 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului. Înainte de identificarea celor 73 noi cazuri, 100 de pasageri şi membri ai echipajului fuseseră spitalizaţi, în timp ce celelalte persoane, în special pasageri în vîrstă de diferite naţionalităţi, au rămas în carantină la bord, scrie noi.md cu referire la agerpres.ro.


În faţa acestei situaţii, Statele Unite au anunţat sîmbătă că intenţionează să trimită un avion pentru evacuarea cetăţenilor americani care se găsesc la bordul pachebotului Diamond Princess, aflat în carantină de la începutul lunii februarie. Washington a indicat într-o scrisoare adresată cetăţenilor americani prezenţi pe nava de croazieră că intenţionează să trimită duminică un avion, adăugînd că aceste persoane vor trebui să respecte apoi o carantină suplimentară de 14 zile, la sosirea în Statele Unite.

Data de plecare a acestui avion în Statele Unite nu a fost specificată, însă scrisoarea, publicată pe site-ul ambasadei Statelor Unite în Japonia, precizează că va ateriza la baza aeriană din Travis, în California. Puţin peste 3.700 de persoane se aflau iniţial pe navă, la momentul în care aceasta a ajuns în largul Yokohama, însă peste 200 de pasageri au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus şi au fost internaţi.

Alţi călători, care sufereau de alte afecţiuni medicale, au fost de asemenea debarcaţi. Cei care se află încă la bord trebuie să continue carantina prevăzută pînă la data de 19 februarie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load