COVID-19 în MOLDOVA

31 decembrie s-a propus să fie o zi liberă în Rusia

31 decembrie s-a propus să fie o zi liberă în Rusia

De fapt, ziua de 31 decembrie în Rusia nu se consideră lucrătoare, prin urmare ea ar putea fi declarată zi liberă în mod permanent. Această inițiativă a fost lansată de către împuternicitul pentru drepturile omului din Rusia Tatiana Moskalkova în cadrul unui interviu oferit TASS.

Potrivit ei, cetățenii ruși încep să sărbătorească Revelionul în ajun la locul de muncă, atunci cînd majoritatea gospodinelor pregătesc masa de sărbătoare. „Toată lumea s-ar simți confortabil să fie pe 31 decembrie acasă și să se pregătească pentru sărbătoare”, a spus ea.

Moskolkova a precizat că inovația nu va viza întreprinderile care funcționează non-stop, instituțiile medicale și structurile de forță care muncesc în baza unui propriu program, scrie lenta.ru.


Anterior Ministerul Muncii al Rusiei a pregătit un proiect de hotărîre a Guvernului privind transferul unor zile de odihnă în 2021, în care 31 decembrie se propune să fie zi liberă. Potrivit documentului, sărbătorile de iarnă vor avea loc între 1 și 10 ianuarie, iar cele din mai vor dura șase zile - de la 1 la 3 mai și de la 8 la 10 mai.

La mijlocul lunii august, Ministerul a precizat că în anul 2020, ziua de 31 decembrie nu poate fi o zi liberă conform normelor Codului Muncii, dar acest lucru este posibil în anul 2021.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load