Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

3000 de persoane evacuate în Colorado

21 oct. 2020,, 08:34   Externe
4017 0

Pompierii americani duc o luptă inegală cu cel mai mare incendiu de vegetaţie din istoria statului Colorado. Aproape 3.000 de persoane au fost somate să îşi părăsească locuinţele aflate pe traiectoria focului.

Flăcările sînt înteţite de vîntul care bate cu peste 60 de kilometri pe oră.

Cu un peisaj apocaliptic în jur, pompierii nu se dau bătuți. Pădurile din Parcul Național Rocky Mountains ard ca o torţă, iar pîrjolul s-a intensificat considerabil în ultimele zile pe fondul secetei, transmite stirileprotv.ro.

Pompier: “Este cel mai mare incendiu pe care l-am văzut. Toți am fost instruiți pentru o astfel de operațiune, dar în momentul în care am ajuns aici a fost cam înfricoșător.”

Inevitabil, au început operațiunile de evacuare a celor care locuiesc în preajmă.


Localnic: “Dacă mai stăteam 10 minute în casă, acum nu mai eram aici să stau de vorbă cu voi. Știu sigur asta!”

Localnic: “Noi locuim aici. Aceasta este zona unde arde focarul. Dacă ar fi trecut de Canionul Lefthand Canyo, ar fi ajuns direct în cartierul nostru.”

Zeci de imobile s-au transformat deja în scrum. Cel mai mare incendiu de vegetație izbucnit vreodată în Colorado a mistuit pînă acum peste 82.000 de hectare de pădure și momentan este controlat în proporție de 50 la sută.

Aproximativ 1.400 de pompieri mobilizați în zonă speră să pună capăt coșmarului cît mai curînd. Insă vegetaţia uscată şi vîntul care suflă cu putere contribuie la extinderea rapidă a flăcărilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?