TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

300.000 de hectare de pădure din Siberia au fost cuprinse de incendii

300.000 de hectare de pădure din Siberia au fost cuprinse de incendii

Aproape 300.000 de hectare de pădure din Siberia au fost cuprinse de incendii de vegetație în aceste zile. În ultimele patru zile au fost semnalate peste 200 de focare și autoritățile ruse încearcă să le țină sub control.


În ciuda eforturilor pompierilor ruși, incendiile au continuat să se extindă și au ajuns să acopere o suprafață mai mare decît ducatul Luxemburgului.


Tot în Siberia există în prezent un incendiu şi mai extins, afectînd o suprafaţă de 2,7 milioane de hectare, unde pompierii nici măcar nu pot interveni pentru că regiunea este prea izolată.


Peste 13,4 milioane de hectare de pădure din Siberia au fost distruse de incendii de la începutul acestui an, o suprafaţă mai mare decît cea a Greciei.


Conform autorităţilor forestiere, mai mult de 50 de focare de incendii de pădure, ce afectau o suprafaţă de 5.700 de hectare, au fost stinse duminică. Incendiile de vegetaţie sunt relativ obişnuite în Siberia, în cursul verilor, însă în acest an au fost mai violente decât de obicei în contextul secetei care a afectat multe regiuni de pădure şi taiga.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load