COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

16 responsabili ai portului din Beirut, arestați în cazul exploziei uriașe

16 responsabili ai portului din Beirut, arestați în cazul exploziei uriașe

Cel puţin 16 responsabili ai portului din Beirut şi ai autorităţilor vamale au fost arestaţi în ancheta privind explozia mortală şi devastatoare produsă marţi la un depozit în care se aflau stocate de ani de zile tone de azotat de amoniu, a anunţat joi procurorul militar.

Este vorba de „responsabili ai Consiliului de administraţie al portului din Beirut şi ai administraţiei vamale, precum şi de responsabili pentru lucrările de întreţinere şi de cei care au efectuat lucrări în hangarul numărul 12”, unde se aflau stocate tone de azotat de amoniu, a precizat procurorul militar Fadi Akiki, într-un comunicat citat de AFP, transmite digi24.ro.

Cele două explozii produse marţi la Beirut au ucis cel puţin 137 de oameni şi au rănit peste 5.000, iar zeci de persoane sînt în continuare date dispărute, a comunicat joi agenţiei France-Presse Ministerul libanez al Sănătăţii. Deflagraţiile, declanşate de un incendiu la un depozit de azotat de amoniu, au lăsat fără adăpost 300.000 de locuitori din capitala Libanului.


În ciuda acestor arestări, Libanul se revoltă tot mai mult împotriva clasei politice, pe care o consideră vinovată pentru explozia distrugătoare de acum trei zile. Extenuați deja de criza economică dublată de cea medicală, libanezii cer demisia politicienilor de la putere și își revarsă furia asupra lor, pe stradă.

Pe acest fond, președintele Franței, Emmanuel Macron a fost primit ca un erou salvator. Emmanuel Macron a făcut ceea ce liderii libanezi au omis. A coborît printre oamenii disperați, i-a îmbrățișat și le-a promis ajutor. A cerut, de asemenea și reforme serioase din partea conducerii țării.

„Este o criză politică, morală, economică și financiară, iar prima victimă este poporul libanez. Această vizită este o ocazie pentru un dialog sincer cu liderii politici și instituțiile libaneze. Vom fi aici și nu vă vom lăsa baltă!” - le-a promis libanezilor președintele Franței.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load