COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

100.000 de rațe vor „zbura” din China în Pakistan

100.000 de rațe vor „zbura” din China în Pakistan

Pakistanul se confruntă cu cea mai mare invazie de lăcuste din ultimele decenii, iar China îi sare în ajutor: va trimite 100.000 de rațe, un inamic natural al acestor insecte.

Lăcustele amenință securitatea regională în privința alimentației, iar cercetătorii din China și Pakistan colaborează pentru a combate această invazie. Cele circa 100.000 de rațe ar urma să fie trimise în Pakistan la jumătatea acestui an.

Lu Lizhi, cercetător la Academia de Științe Agricole din Zhejiang, a spus că rațele sînt „bombe biologice” și pot fi mai eficiente decît pesticidele.

„O singură rață poate mînca peste 200 de lăcuste pe zi”, a adăugat el, menționînd un experiment în care au fost testate capabilitățile de predator ale acestor păsări.


Lăcustele de deşert s-au răspîndit în mai multe țări din estul Africii și sudul Asiei, distrugînd mii hectare de culturi şi terenuri de păşunat într-un ritm alarmant, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Economia fragilă a Pakistanului este puternic afectată de această invazie, cele mai afectate provincii fiind Sindh, Balochistan și Punjab. Iar insectele migrează către India.

China este direct interesată să oprească invazia de lăcuste, avînd granițe cu ambele țări, deși Munții Hymalaya acționează ca o barieră naturală între subcontinentul indian și Platoul Tibet.

Într-o încercare disperată de a ține situația sub control, guvernul pakistanez i-a îndemnat pe oameni să mănînce lăcustele.

În Africa, de exemplu, tot mai multe țări sînt afectate de lăcuste, costurile pentru combaterea invaziei s-au dublat la 128 de milioane de dolari, a anunțat comisia ONU pentru aliementație și agricultură. În estul continentului, Ethiopia, Kenya și Somalia sînt printre cele mai afectate țări.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri