X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

10 cele mai frumoase flori din lume (FOTO)

5 aug. 2018,, 03:32   Externe
37493 2

Cele mai frumoase flori din lume, desigur, se bucură de o mare popularitate. Gusturile nu se discută, dar florile prezentate nu pot lăsa indiferent pe nimeni. Aroma şi aspectul lor ne inspiră, ne folosim de multe ori că să decorăm casele, parcurile, grădinile, iar aromele lor – pentru parfumuri de lux.

1. Strelitzia

Această floare neobişnuită este adesea numită "Pasărea paradisului", pentru forma sa neobișnuită și culoarea vie. La o examinare mai atentă, floarea frapează prin unicitatea şi frumuseţea sa. Planta în sine este destul de mare și poate ajunge la o înălţime de 1,5 metri, floarea, de asemenea, este mare. Strelitzia creşte în Africa de Sud şi este înalt apreciată de floriști.

2. Trandafirul


Trandafirii sînt, probabil, cele mai populare flori din lume, cei multicolori fiind apreciați de secole. Trandafirii nu sînt plante exotice şi cresc aproape oriunde. Ei sînt iubiţi și apreciați în toată lumea pentru frumusețea și aromă lor plăcută.

3. Orhideea

Orhideea este o plantă de interior foarte populară, apreciată pentru frumusețea ei. Varietatea de culori și forme este incredibilă şi se pare că acestea mai degrabă sînt create de mîna omului decît de natură. În urmă cu cîteva secole aceste flori erau considerate rare și foarte valoroase.

4. Cala

Calele sînt flori simple, dar foarte frumoase și elegante. Splendoarea lor era recunoscută de grecii antici, care le au dat numele – „Kallos" (frumusețe). Calele sînt crescute ca plante de interior, însă în preajma lor este nevoie de atenție sporită, întrucît sînt otrăvitoare.

5. Zambila

Aceste flori de primăvară împodobesc multe grădini din lume. Astăzi le putem găsi anul împrejur datorită eforturilor floriștilor, care cultivă aceste plante. Dacă sînt tăiate, îşi pierd repede aroma şi frumuseţea, așa că cel mai bine este să fie cumpărate în ghivece.

6. Bujorul

Floarea frumoasă și bogată de Bujor arată minunat în orice grădină, așa că poate fi des întîlnită. Frumusețea acestor flori a fost cîntată de mulţi poeţi şi artişti. Unul dintre împăraţii chinezi a fost fermecat de bujori şi aroma lor minunată, încît a numit această floare „simbol al Chinei".

7. Nufărul

Nuferii sînt foarte populari în lume, deşi aceștia pot fi admirați doar în apropiere de lacuri. Numeroasele soiuri de nuferi pot fi găsite în întreaga lume. În poezie, nuferii sînt simboluri ale iubirii, care au atras mulţi artişti. Aceste flori pot fi considerate pe bună dreptate capodopere ale naturii.

8. Plumeria

Plumeria, un mic arbust tropical, are flori uimitoare. De obicei ea reprezintă o floare cu cinci petale albe cu centrul galben, însă uneori se pot întîlni și flori de altă culoare. Planta nu este capricioasă. Tot de ce are nevoie este mult soare şi puţină apă. Ea are un miros puternic, mai ales pe timp de noapte. Acesta este motivul pentru care este considerată unică.

9. Florile de cireș

Florile de cireş sînt înalt apreciate mai ales în Japonia, fiind considerate simbol al primăverii. Cireşul în floare constituie adesea o sursă de inspirație pentru poeți. Nu este surprinzător că japonezii, cu înclinația lor pentru frumusețe, preferă anume aceste flori.

10. Gazania

Gazania este o floare foarte frumoasă, cu multe petale, care uimește imaginația. În Africa de Sud aceasta floare se numește "floarea-comoară", probabil din cauza combinaţiei neobişnuite de culori şi desenului de pe petale.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав