Incendii stiri: 690
Cazul Șor stiri: 590
Preşedintele stiri: 3734

Șeful Moldovagaz a explicat cît gaz și de la cine cumpără compania

20 mar. 21:22  
1508 0

Pînă la sfîrșitul lunii martie 2023, Moldovagaz va achiziționa pentru consumatorii săi aproximativ 0,7-0,8 milioane de metri cubi de gaze naturale zilnic de la Gazprom și aproximativ 1,3-1,5 milioane de metri cubi zilnic de la Energocom.

Acest lucru a fost anunțat de președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” Vadim Ceban în Telegram-canalul său.

El a precizat că în luna martie a acestui an, Gazprom, în baza actualului contract, asigură furnizarea de gaze naturale Moldovei în volum total de 176,7 milioane de metri cubi pe lună, sau 5,7 milioane de metri cubi zilnic.

Potrivit șefului SA „Moldovagaz”, de la începutul acestei luni, volumul de gaze naturale furnizat de SAP „Gazprom” a fost acceptat integral de SA „Moldovagaz”, și este redirecționat de către SRL „Tiraspoltransgaz” către consumatorii de pe malul stîng al Nistrului, inclusiv întreprinderea energetică „Moldavskaya GRES”, care produce energie electrică pentru malul drept al Nistrului. În perioada de referință, Moldovagaz SA a furnizat consumatorilor de pe malul drept al Nistrului gaze naturale achiziționate de la Energocom SA.

Vadim Ceban a precizat că, din cauza încălzirii din martie, consumul de gaze naturale pe malul stîng al Nistrului a scăzut semnificativ.


„În această situație, ținînd cont de faptul că prețul gazelor naturale furnizate de SAP Gazprom și Energocom SA este aproape identic, Moldovagaz SA va achiziționa zilnic circa 0,7-0,8 milioane de metri cubi de la SAP „Gazprom”, și circa 1,3-1,5 milioane de metri cubi zilnic de la SA „Energocom”, a declarat șeful SA „Moldovagaz”.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?